вівторок, 27 серпня 2019 р.

МАСЛЯНА



        Завершення масляного тижня відбулося у прощену неділю на міському святі. Наша красуня зіграла свою останню роль. Ми трошечки змерзли, але позитивні емоції, гумор, ігри залишаться надовго. Головне, діти отримали велике задоволення від спільної праці, стали дружнішими. Тож, коворкінг заверешно. Можна підводити підсумки та роботи висновки.

    Масляний тиждень в 6-му класі. Учні 6 класу протягом двох уроків з образотворчого мистецтва створювали проект "Масляну зустрічаємо! Люту зиму проводжаємо!" Учні працювали за групами : 1-створювала малюнки компонентів тіста, 2-малюнки технології приготування млинців, 3-малюнки сервірування столу до свята Масляної, 4-малюнки з обрядами,які відбуваються під час святкування Масляної. По завершенню підготовчої роботи всі малюнки були об'єднані в єдиний коллаж. Під час захисту проектів разом з учнями відповіли на питання: "В чому ж користь млинців?" Тож, користь в тому, яким чином їх готують. Для початку, щоб скоротити концентрацію насичених жирів, для приготування млинців слід використовувати знежирене або вкрай маложирное молоко.Яйця, які є невід’ємною складовою щастя млинців, містять безліч вітамінів і протеїнів, і крім цього ненасичені жири.Для приготування млинцевого тіста найкраще взяти непросіяне борошно, або зовсім суміш житнього та пшеничного борошна. У тісто для млинців можна додати трішки вівсяних пластівців, які відповідатимуть за забезпечення організму клітковиною. Отримане корисне тісто можна доповнити дуже корисною начинкою.Тож, прийшли до висновку, що млинці – це не тільки лише смачна, але і дуже корисна їжа. Тому, готуйте їх частіше! А ми вже спробували разом з батьками та представили виготовлені млинці на благодійному ярмарку,який відбувся в школі. Смачної Масляної!




В школі відсвяткували свято Масляної благодійним ярмарком. Кожен клас разом з батьками та своїми вчителями організували продаж смаколиків у вигляді млинців, пиріжків. Кожен намагався створити святкову атмосферу біля свого столика. Протягом години торгували, рекламували, ділилися рецептами млинців, куштували та отримували задоволення всі учасники ярмарку.

Створюємо позитив, зазиваємо весну. В майстерні з'явилася сонячна красуня- дівчина-Масляна. Дякуємо народному майстру Інні Івінській за ідеї та натхнення!






Немає коментарів:

Дописати коментар