вівторок, 27 серпня 2019 р.

Урок художньої культури в 11 класі

    Урок художньої культури в 11 класі з теми «Естетіка примітиву. Поняття краси(татуювання, виривання або загострення зубів, прикрашення губ, вух або волосся на голові) при вивченні розділу «Культура африканського регіону» був проведений в формі коворкінгу. 
    На урок були запрошені учні 8 класу з класним керівником Подлєсною О.П.. Урок був розділений на три частини: інформаційна, дебати «Чи цінуєте ви своє життя,змінюючи своє тіло?», творча/практична/здоров’язберігаюча «За татуюванням чи пірсингом треба доглядати? Ні,не чули?». 

     Під час інформаційної частини учнями 11 класу були представлені міні-проекти «Татуювання», «Прикрашення губ,вух», «Прикрашення волосся на голові» у народів Африки. Під час дебатів «Чи цінуєте ви своє життя,змінюючи своє тіло?» розглядались дві протилежні сторони питання зміни тіла за допомогою татуювання,пірсингу та дредів. Учні аргументовано доводили позитивні та негативні сторони зміни тіла людини. Було визначено,що пірсинг і татуювання - наймодніші на сьогоднішній день способи прикраси тіла та обличчя. Дівчата і хлопці, розмальовуючи себе від п'ят до голови різнокольоровими візерунками і багаторазово проколюючи ніс, вушні раковини, пупок, брови, язик і губи, вважають такі процедури звичайними косметичними маніпуляціями. Наважуючись зробити татуювання або пірсинг, варто реально оцінювати всі можливі ризики таких процедур. Адже вони можуть стати причиною втрати здоров'я та репутації, значно ускладнити життя. В дебатах прийняли участь і учні 8 класу, відверто висказуючи свою точку зору, наводили історії з свого життя та життя своїх друзів. Під час третьої частини уроку учні 8 класу були поділені на три групи, кожна з яких отримали кейс з завданнями, додатковим та ілюстрованим матеріалом. Як підсумок роботи в групах, були створені колажі «Догляд за пірсингом», «Як доглядати за татуюванням», «Догляд за дредами». Як рефлексія учні за допомогою лайків оцінили користь інформації, яку вони отримали протягом уроку. Основний сленг від учнів «Я – за природню красу!»




















Немає коментарів:

Дописати коментар