понеділок, 10 травня 2021 р.

ТРУДОВЕ НАВЧАННЯ, 4 КЛАС

   ТРУДОВЕ НАВЧАННЯ  

 

  Поурочні плани за підр. Н.В.Котелянець,О.В. Агєєвої  

(календарні плани до цих поурочних містяться у розділі Документація)

№№3-4

Конструювання рухомих моделей з картону та паперу. Загальні відомості про способи виготовлення рухомих моделей з паперу і картону.

Матеріали, інструменти та пристосування для виготовлення рухомих моделей.

Практична робота. Виготовлення паперових моделей з рухомими деталями.(2 уроки)

Сюжетна витинанка. Уявлення про особливості сюжетних витинанок різних регіонів України. Послідовність виготовлення виробів технікою витинанки.
Практична робота. Виготовлення композицій силуетів героїв казок, мультфільмів, тощо технікою витинанки.(2 уроки)
Виготовлення штучних квітів об’ємної форми. Матеріали, інструменти та пристосування для виготовлення штучних квітів об’ємної форми. Послідовність виготовлення штучних квітів об’ємної форми. Способи кріплення елементів. Практична робота. Виготовлення квітів об’ємної форми.
Колаж. Поняття про колаж. Комбінування різноманітних матеріалів для створення композиції-колажу. Матеріали, інструменти та пристосування для виготовлення колажу. Практична робота. Виготовлення сюжетної композиції-колажу за власним задумом. (2 уроки)
Робота з пластичними матеріалами. Пластичні матеріали для виготовлення виробів (пластилін, глина, полімерна глина, солоне тісто). Послідовність виготовлення виробів об’ємної форми з пластичних матеріалів за власним задумом.
Практична робота. Виготовлення з пластичних матеріалів об’ємних фігур тварин, героїв мультфільмів, казок, тощо. Створення колективних композицій з виготовлених виробів із запропонованої вчителем тематики.(3 уроки)
Робота з сучасними штучними матеріалами. Властивості штучних матеріалів: пластик, поролон, синтепон, синтетична вата, тощо. Інструменти та пристосування для виготовлення виробів з сучасних штучних матеріалів. Послідовність виготовлення простих виробів з використанням пластику, поролону, синтепону, синтетичної вати. Практична робота. Виготовлення виробів з сучасних штучних матеріалів.(2 уроки)
Проект «Новорічна красуня»
Екскурсія. Ознайомлення зрізними видами людської діяльності та професіями, з загальними правилами безпеки життя, обладнанням, організацією праці, готовими виробами.
№№17-18
Плетіння. Способи плетіння зі стрічок, товстих ниток, шнурів. Основні прийоми роботи та послідовність виготовлення виробів технікою плетіння.Практична робота. Виготовлення  ляльки-мотанки  технікою плетіння.
Плетіння. Способи плетіння зі стрічок, товстих ниток, шнурів. Основні прийоми роботи та послідовність виготовлення виробів технікою плетіння.Практична робота. Виготовлення  закладки технікою плетіння.
Вишивання. Оздоблення виробів технікою вишивки. Матеріали, інструменти та пристосування для оздоблення виробів вишивкою. Основні прийоми роботи технікою вишивки. Витягування нитки з основи. Шов «вперед голка». Шов «назад голка». Послідовність виготовлення виробів технікою вишивки.
Практична робота. Оздоблення  швами «вперед голка» та «назад голка» серветки.(2 уроки)
Практична робота. Оздоблення  швами «вперед голка» та «назад голка» носової хустинки.
Об’ємна аплікація з тканини та ґудзиків. Послідовність виготовлення об’ємної аплікації на тканині з використанням ґудзиків, леліток та бісеру. Пришивання ґудзиків на ніжці. Практична робота. Виготовлення об’ємних виробів (картин, листівок, тощо).(5 уроків)
Проект «Свято 8 березня»
Дизайн, оформлення та оздоблення виробів. Загальні відомості про дизайн, оформлення та оздоблення виробів. Техніки, матеріали, інструменти та пристосування для оформлення та оздоблення виробів. Оформлення та оздоблення виробів раніше засвоєними техніками та відомими матеріалами. Практична робота. Оформлення та оздоблення виробів.(2 уроки)
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар