неділя, 15 вересня 2019 р.

ПРОЄКТНА ДІЯЛЬНІСТЬ - ЕЛЕМЕНТ STEM - ОСВІТИ


Кушнір Н.І.
Інноваційна освіта – це впровадження та використання новітніх технологій, які можна створювати і розвивати з допомогою методу проєктів. Інноваційний продукт створюється в процесі творчої діяльності і аж ніяк не в процесі «солдатської муштри». Тобто, треба давати більше волі творчості учня і направляти його в напрямку обраної теми, давати підказки, а не КОМАНДИ.




В рамках інноваційної освіти метод проєктів повинен мати розрізнений характер,  тобто  з однієї теми варіантів проєкту повинно бути декілька, щоб учень міг вибрати кращий варіант особисто для себе. Той який буде для нього цікавим, в якому можна проявити свої вміння, отримати нові знання та навички.

В сучасній освіті активно застосовується проєктна діяльність. Ні для кого не є секретом, що даний вид діяльності розробили американський філософ і педагог Джордж Дьюі та його учень В. Кілпатрік. В першу чергу вони розглядали його як метод проблем і пов’язували його з філософськими та ідеями гуманістичного спрямування.


Проєктна діяльність займає важливе місце в інноваційній освіті, вона має широкий спектр застосування та сприяє розвитку розвитку різних типів мислення людини.

Зараз же,  проєкти створюються майже на всіх уроках і отримали широке застосування. Більше того, вони введенні в шкільні програми з різних предметів як обов’язкова складова частина освітнього процесу, а стрімкий розвиток ІКТ сприяв їх удосконаленню.




Немає коментарів:

Дописати коментар