вівторок, 27 серпня 2019 р.

Урок художньої культури в 11 класі з теми "Індійські йоги"



Насиченим на різні види робіт видався урок художньої культури в 11 класі з теми "Індійські йоги.Йога – найдавніша система досягнення повної гармонії людського існування". Під час уроку розібрали в чому полягає філософія йоги, визначили різновиди йоги та вправи,які використовуються під час занять різними видами йоги, познайомилися з поняттями "чакри", "асани","медитація" та шляхами роботи з ними для поліпшення здоров'я.
 Йога - це досвід, який пов'язує в єдине ціле тіло, розум і почуття з вашим внутрішнім «Я».Основні поняття, з якими стикається людина, яка зацікавилася йогою, включають в себе:

Асани (пози) - допомагають зберегти тіло здоровим, красивим, гнучким;
Пранаями (дихальні вправи) - регулюють дихання і контролюють емоції;
Медитація (розслаблення, релаксація) - дає можливість почути себе і пізнати своє «Я».
Спочатку йога вдосконалює тіло. Виконуючи йогівські пози ( асани ), людина знаходить фізичне і психічне здоров'я і силу.
Далі він вчиться керувати емоціями, контролювати коливання розуму і досягає стану рівноваги і самовладання. Це допомагає успішно долати труднощі, виховувати в собі задоволеність долею і значно підвищувати якість життя.Заняття допоможуть зміцнювати тіло, вирівнювати дихання, прагнути до стійкого, рівного стану розуму.
Під час практичної роботи разом з учнями вивчили алгоритм виконання пранаями та декілька разів виконали вправу. Працюючи в парах розібрали техніку виконання основних асан. Прослухали та проспівали мантри. Під час творчої частини уроку кожен учень розфарбував свою власну мандалу. Учні 11 класу бажають вам вдосконалення і
 пізнання своїх можливостей та міцного здоров'я!!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар